Задавайте вопросы в Telegram Задавайте вопросы в Viber

Що таке екошкіра? Види штучної шкіри.

Що таке екошкіра? Види штучної шкіри.

 

Чому саме екошкіра для пошиття чохлів на сидіння авто?

EMC-Elegant - чохли для вашого авто від провідного виробника в Україні. Маємо досвід пошиття більш ніж 15 років. Використовуємо лише перевірені роками матеріали для оформлення сидінь в салонах авто. У кожного виду тканин для пошиття чохлів є свої переваги та недоліки, що визначають їх ціну та якість. Одним з популярних на нашому виробництві є екошкіра. Саме про нього сьогодні ми поговоримо.

Щоб авточохли служили довго та ви були задоволені їх використанням, потрібно обирати чохли з якісних, безпечних та правильно виготовлених матеріалів. Наші авточохли у середньому та преміум сегменті наділені всіма необхідними якостями. Ми підібрали найкращі варіанти тканин для виготовлення авточохлів. Матеріали які використовуємо в роботі гіпоалергенні, дихають, стійкі до пошкоджень, забезпечують чохлам довготривале використання. Вони мають гарний вигляд та великий вибір кольорової гами. Вартість авточохлів доступна для більшості власників машин. Наші моделі чохлів забезпечать вам комфорт, захист, зручність, стильний вигляд та безпеку у використанні.

Ми не виготовляємо чохли з дешевих штучних матеріалів. Вони можуть недостатньо утримувати тепло при низьких температурах, погано пропускати повітря та парити, тріскатися з часом, мати неприємний запах, виділяти шкідливі речовини. Ключовим матеріалом у нашому виробництві авточохлів є екошкіра. Про властивості притаманні матеріалу екошкіра, які бувають види штучної шкіри та який варіант буде кращим вибором для чохлів у вашому авто, розповімо детальніше.

Що таке екошкіра?
Екошкіра - сучасний матеріал, що посідає перше місце за якістю серед своїх аналогів. По своїй структурі тканина досить міцна, завдяки товщині нанесеного шару поліуретану на основу з бавовни. Тому вона не рветься та не розтягується під час експлуатації. Матеріал вважається екологічно чистим, без шкідливих домішок, немає неприємного запаху. Екошкіра за своїми характеристиками дуже схожа до натуральної шкіри. Легка у догляді. Чохли з екошкіри доступні в ціні для більшості власників авто. 

Інші види штучної шкіри з їх перевагами та недоліками:

  • Дермантин - шкірзамінник з якого найчастіше виготовляють дешеві авточохли. Нітроцелюлозне покриття на бавовняній тканині. Має відносно невисоку міцність. Стійкий до вологи. Легкозаймистий матеріал. Щільний, але розрізати його можливо без додаткових зусиль.
  • Кирза - тканина з багатошарової бавовни, просочена бензоводним розчином синтетичного каучуку, а потім термічно оброблена для утворення плівкоподібного шару назовні. Легкий, морозостійкий матеріал, не здатний поглинати вологу. Вимагає спеціальних методів у догляді.
  • Стрейч-шкіра - трикотажна тканина з полімерним покриттям. Легко тягнеться. Має велику кольорову гаму. Схильна до деформації.
  • Вінілісшкіра - складається з монолітного або пористого полівінілхлориду, нанесеного на синтетичне волокно. Міцний, еластичний матеріал. Не підлягає пранню і сухому чищенню. Після прання тканина задубіє.
  • PU - тканина складається з тонкої бавовняної або поліефірної основи, вкритої поліуретановою плівкою з мікропорами. Зносостійкий матеріал але потребує досить бережливого ставлення у догляді.
  • PVC - полівінілхлорид з додаванням пластифікатора та інших допоміжних компонентів (ефірів), нанесений на тканинну основу. Не пропускає вологу, не окислюється. Матеріал еластичний, добре розтягується. Але може виділяти шкідливі для людини і навколишнього середовища речовини.

Переваги екошкіри
Екошкіра приємна та м'яка на дотик. Еластична та має гарну повітропроникність. Не тріскається та не стирається протягом тривалого часу. Не виділяє токсичні речовини при нагріванні від сонячних променів. Має зносостійкість до 100 000 циклів тертя. Екошкіру в авточохлах зазвичай ми розташовуємо на бокових та задніх частинах, зоні плечей та підголовниках для кращого захисту сидінь. Великою перевагою у використанні екошкіри при виробництві авточохлів є різноманіття її кольорів. Це дає можливість реалізувати безліч дизайнерських ідей. Для бездоганної посадки на сидіннях вашого авто, підбираємо чохли не універсальні, а під кожну модель окремо. Вони правильно зшиті, з урахуванням всіх основних технологічних особливостей. Авточохли витримують великі навантаження завдяки використанню міцних швів укріплених кантом, тому сміливо можете їх використовувати у робочих питаннях. Чохли розраховані на регулярну експлуатацію. Екошкіра легка у догляді, тож подорожі в авто з маленькими дітками чи тваринами не створять зайвого клопоту. Проста чистка можлива завдяки звичайній воді з ганчіркою, що забезпечує зручність у їх щоденному використанні. 
Матеріал закуповуємо у перевіреного виробника з Польщі. Наші авточохли в середньому служать до 5 років. Ми надаємо гарантію у 18 місяців на ремонт у випадку заводського дефекту. Чохли з екошкіри мають презентабельний вигляд за досить помірну ціну. 


Порівняння екошкіри з іншими типами штучної шкіри

Таблиця

Перфорована екошкіра 
Рівномірні наскрізні отвори, нанесені на гладку екошкіру за допомогою спеціального пробійника для більшої повітропроникності в матеріалі, називають перфорацією. Перфорація в екошкірі дозволяє повітрю ще краще циркулювати між поролоновою набивкою та не накопичувати випаровування. Тканина таким чином дихає. Матеріал з перфорацією у авточохлах зазвичай розміщують в його середній частині, щоб забезпечити комфорт водію та пасажирам при використанні пристроїв для обігріву і вентиляції сидінь. 

Догляд за екошкірою 
Екошкіра стійка до вологи, тому досить буде лиш промокнути рідину з неї. Проте не варто довго чекати щоб витерти рідину з поверхні, промокніть її одразу сухою ганчіркою. Якщо ж забруднення виявиться стійким, позбутися його можливо за допомогою спеціальних засобів по догляду за екошкірою. Можливе делікатне ручне прання, при застосуванні нейтральних миючих засобів та не високої температури до +30°С. Екошкіру радимо не вибілювати, не терти і не віджимати, не сушити під прямими сонячними променями. Також обережними треба бути з агресивними хімічними речовинами на основі спирту, розчинниками на базі ацетону тощо. Екошкіра не потребує особливої обережності, але слід уникати гострих предметів, які можуть її зачепити і пошкодити. Час від часу можете протирати чохли мильним розчином чи спеціальним засобом для чищення екошкіри. Так авточохли служитимуть вам довше та збережуть свій вигляд.

 

Серія авточохлів EMC-Elegant Eco Prestige
Серія авточохлів EMC-Elegant Eco Prestige


Авточохли з екошкіри
Автомобільні чохли з екошкіри від EMC-Elegant це практичність у використанні та якісні матеріали за прийнятну ціну. Ми виробляємо чохли як повністю з екошкіри так і у поєднанні її з антарою та тканиною. Існує багато дизайнерських рішень в комбінації по матеріалу, кольору нитки та типам прострочки. При виборі авточохлів у салон вашого авто рекомендуємо звернути увагу на такі серії наших чохлів:

  1. Eco Prestige - виготовлені повністю з якісної екошкіри.
  2. Vip Elite - поєднання екошкіри та автотканини високого класу.
  3. Antara - комбінація з екошкіри та антари (матеріал, який за фактурою ідентичний натуральній замші).
  4. Eco Lazer - дана модель поєднує в собі гладку та перфоровану екошкіру з прострочкою типу пілот.
  5. Vip Elite 2020 - в цій серії ми використовуємо гладку, тиснену екошкіру та автотканину з прострочкою: пілот, ромб, соти, хвиля.

Чохли виготовлені з екошкіри нададуть салону автомобіля стильний вигляд. Комфорт у користуванні забезпечать комбіновані авточохли з екошкіри та антари чи автотканини. У нас ви зможете не тільки оновити зовнішній вигляд сидінь свого авто, а й захистити їх від пошкоджень та бруду. При правильній експлуатації та догляду авточохли прослужать вам на довгі роки.

EMC-Elegant - виробник авточохлів №1 в Україні